Dış Paydaş ve Danışma Kurulu Toplantısı.

Develi İslami İlimler Fakültesi Dış Paydaş ve Danışma Kurulu  Toplantısı Gerçekleştirildi.

08 Haziran 2021 Salı günü 10:00’da Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Develi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, Develi Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Millî Eğitim Müdürü Murat Toprak, Develi Ahmet İslamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Âdem Gülhan ve Develi Müftü Numan Cebeci İmam Hatip Ortaokul Müdürü Muammer Emin Serkan katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan dekanımız Prof. Dr. Lütfullah CEBECİ şu ifadeleri kullandı: “Develi İslami İlimler Fakültesi, Kayseri Üniversitesi bünyesinde 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan 7141 sayılı ‘Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla’ kurulmuştur. Fakültemiz eğitim-öğretim hizmetleri yanında araştırma-geliştirme, bilimsel proje üretme, bulunduğu şehir ve bölgenin sosyo-kültürel yapısının gelişmesine yönelik araştırma ve toplumsal faaliyetler de yürütmektedir. Fakültemiz bünyesinde Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere üç bölüm bulunmaktadır. Fakültemizde 1’i profesör, 3’ü doçent, 7’si Dr. öğretim üyesi olmak üzere 11 öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Develi İslami İlimler Fakültesi, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 72 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamış olup hâlen 140 öğrenci öğrenim görmektedir. Fakültemizde ikinci öğretim bulunmamaktadır. 2020 yılında Temel İslam Bilimleri Bölümünde yüksek lisans programı açılmış olup, 27 öğrenci öğrenim görmektedir. Eğitmen kadromuzun ve öğrenci sayımızın her geçen gün artarak gelişmeye ve büyümeye devam etmektedir.”

Cebeci’nin ardından Dış Paydaş ve Danışma Kurulu üyelerinin konuşmalarına geçildi. Söze başlayan Develi kaymakamı Murat Duru konuşmasında, eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması konusunda üzerimize düşen her konuda Develi İslami İlimler Fakültesinin yanında olduklarını dile getirdi. Ayrıca Develi’nin kendine yeten bir ilçe olduğunu ve eğitim kalitesinin her alanda gün geçtikçe arttığını sözlerine ekledi. Belediye başkanı Mehmet Cabbar ise, Develi İslami İlimler Fakültesine her konuda desteğe hazır ve imkânlar ölçüsünde katkı vereceklerini ifade etti. Cabbar ayrıca kampüs ve fakültenin her geçen gün gelişerek büyümeye devam ettiğini, yeni bölümlerin açılması ile öğrenci sayısının artmasından mutlu olacaklarını kaydetti. Develi Belediyesi olarak fakültemizin daha iyi eğitim verebilmesi için destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek sözlerini tamamladı. İlçe Millî Eğitim Müdürü Murat Toprak ise, öğrenci kulüplerimizin Millî Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi ile organize şekilde çalışmalarına katkı sunmaya her zaman hazır olduklarını söyledi. Bunun yanı sıra Develi İslami İlimler Fakültesinin talep edeceği her türlü iş birliğine de hazır olduklarını ifade etti. Toplantıya iştirak eden diğer katılımcılar da Develi İslami İlimler Fakültesi ve kampüsün geliştirilmesine yönelik değerlendirmeler yaparak beklenti, öneri ve görüşlerini dile getirdiler.

10 Haziran 2021 Perşembe