KAYMAKAM ENES EMİRCAN BUYURAN'A ZİYARET

KAYÜ-DEVELİ SEYRANİ KAMPÜSÜ AKADEMİK KADRO VE İDARİ BİRİM TEMSİLCİLERİ İLE SEYRANİ EĞİTİM VAKFINDAN KAYMAKAM ENES EMİRCAN BUYURAN'A ZİYARET

KAYÜ-Seyrani Kampüsündeki Akademik Kadro ve İdari Birim temsilcileri ile Seyrani Eğitim Vakfı yöneticileri İlçemizde göreve başlayan Kaymakam Enes Emircan BUYURAN'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarete; Prof. Dr. Lütfullah CEBECİ, Doç.Dr. Yılmaz DELİCE, Ali DURKUT, Sinan KILIÇKAYA, Salih HİMMETOĞLU, Ramazan SOYTÜRK, Osman CEBECİ,

Seyrani Eğitim Vakfı adına M.Suat KÖYLÜOĞLU, Nezir ÖTEGEN ve Mehmet KOLAY katıldılar.

Akademik Kadro adına İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah CEBECİ tarafından Kampüsteki eğitim ve bilimsel faaliyetlerle ilgili olarak şu açıklamaları yaptı.

Kayseri Üniversitesi Seyrani Kampüsünde içerisindeki Dört eğitim bloğunda

-Bahçe Tarımı Programı

*Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

- Aşçılık Programı

- Ata tohum merkezi akademik faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu belirtti.

Seyrani Eğitim Vakfı adına da M. Suat KÖYLÜOĞLU yapmış olduğu açıklamada Vakıf çalışmalarını şu şekilde özetledi: Develi ilçemizde Yükseköğrenimi destekleme ve geliştirme adına 2003 yılında kurulan Seyrani Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ilçemizde ve Ankara, İstanbul gibi il dışında yaşayan hayırsever hemşerilerimizin de önemli destekleriyle 20 yıllık süre zarfında Develi Seyrani Kampüsü içerisine; 5 (beş) adet eğitim bloğu, 1 (bir) adet Kongre ve Kültür Merkezi, 1 adet Anaokulu, 1 adet Öğrenci Kafeteryası yanı sıra eğitim bloklarının içerisindeki iç donanımları da yaptırmış bulunmaktayız.

Vakfımızın 2023 yılı içerisinde kampüs alanı içerisinde hayırseverlerimizin desteğiyle yapmayı planladığı çalışmaların başında ise, Aksu ailesi tarafından yaptırılan 5. (beşinci) eğitim bloğunun eğitime kazandırılması için (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu) gerekli olan erkek öğrenci yurdunun tamamlanması gelmektedir. Bu konuda gerekli çalışmaları da başlatmış bulunmaktayız.

Bu kapsamda Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 200 kişilik öğrenci yurdunun tahsisatı yaptırılarak tadilatı yine hayırsever bir hemşehrilerimiz tarafından yaptırılmak suretiyle yükseköğretime kazandırma girişimlerini başlatmış bulunmaktayız.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesine 300 öğrenci kapasiteli bir yurt kazandırmak için hazineden yer tahsisini de yaptırmış bulunmaktayız. Tahsis edilen alana 300 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu yaptırılması konusunda hayırseverlerle görüşmelerimiz devam etmektedir dedi.

04 Mayıs 2023 Perşembe